Son dört haftadır devam eden 'Din Gençlere Ne Söyler?' serisinde Emre İlsever, müslümanların bilim, teknoloji ve modernizmle ilişkilerini ele aldı. İlk haftada, insanların cahil bir fıtratla yaratıldığını ve bilgiye sahip olmadan konuşmanın hata olduğunu vurguladı. Mevlana Rumî'nin Mesnevî'sinden aldığı bir örnekle, bilgisizlikle dev bir konuyu anlamanın zorluğuna dikkat çekti.
Din ve bilim konularında, insanların eksik bilgiye dayanarak peşin hükümler oluşturduklarını ve bilimsel metotları küçümseyip inkar ettiklerini belirtti. Batı'nın 15. yüzyıldan bu yana geliştirdiği modernizm kavramı etrafında oluşturulan rasyonalizm, demokrasi ve ateizm gibi yaklaşımların popülerliğini arttırdığına dikkat çekti. ABD ve Batı Avrupa'nın tüm dünyada yaygınlaşan tek kültür ve tek anlayış politikasını örneklerle açıkladı.
İlsever, sosyolojik tespitler ve insanın dinden uzaklaşmasına etki eden psikolojik faktörlerle ilgili bilgiler sundu. Çözüm olarak, ilk Müslümanların bu dine sıkı sıkıya bağlı oldukları gibi entelektüel düzeyde zihinsel ve duygusal gelişime odaklanılması gerektiğini vurguladı. Müslüman alimlerin yıllar boyunca dinle ilim, irfan ve hikmetle meşgul olduklarını ve bu geleneği sürdürmek için aklın ve bilimin makul metodlarını anlamaya çalışılması gerektiğini ifade etti. Emre İlsever hocamıza bu eğitici, etkileyici ve dopdolu ders serisi için çok teşekkür ederiz.